Potrebujemo:

4 – 6 krompirjev

2 čebuli

1 korenček

1 rdeča pesa

1 koleraba

1 črna redkev

1 manjši gomolj zelene

3 žlice olja

Sol

5 strokov česna

Suha zeliščna mešanica

 

Priprava:

■ korenček očistimo in narežemo na večje kose in stresemo v skledo.

■ pečico segrejemo na 200 °c.

■ kolerabico, črno redkev in zeleno olupimo, narežemo na večje kose in stresemo h korenčku.

■ zeliščno mešanico pripravimo po svojem okusu ali pa uporabimo suha provansalska zelišča. Zelišča stresemo na zelenjavo.

■ čebuli razrežemo na četrtine in stresemo k zelenjavi.

■ rdečo peso olupimo, narežemo na večje kose in stresemo v skledo. Dodamo neolupljen česen in sol, prilijemo olje, premešamo in stresemo v višji pekač.

■ zelenjavo nepredušno pokrijemo z alu folijo, pekač pa za 45 minut položimo v ogreto pečico.

■ folijo odstranimo sestavine pa pečemo še približno 15 minut, da se po vrhu hrustljavo zapečejo.

■ pekač vzamemo iz pečice. Pokrijemo ga z alu folijo, vsebina pa naj počiva 5 minut.