Potrebujemo:

4 velike čebule

24 dag mletega mesa

1 strok česna

svež drobnjak

sol, poper

16 dag skute

1 jajce

0,5 kg muškatne buče

muškatni orešček, šetraj

12 dag kisle smetane

5 dag masla

20 dag pora

olje

 

Priprava:
Čebulo olupimo in odstranimo sredico tako, da ostaneta dva ali trije ovoji. Mleto meso, jajce, skuto, sol, poper in drobnjak razmešamo in nadevamo v ovoj čebule, vse skupaj rahlo premažemo z oljem in 25 minut pečemo v pečici na 180 °C. Muškatno bučo olupimo, odstranimo sredico in jo narežemo na kocke. Skuhamo jo v slanem kropu. Ko je buča kuhana, jo zmeljemo s kislo smetano, z maslom, muškatnim oreškom, s soljo in poprom. Por narežemo na kolobarje in ga prepražimo na olju skupaj s soljo.