JAGNJEČJE ZAREBRNICE

 

SESTAVINE:

  • jagnječje zarebrnice,
  • sol in poper,
  • rožmarin,
  • gorčica,
  • rdeča čebula,
  • olje.

 

POSTOPEK:

Jagnječje zarebrnice očistimo žilic ter jih začinimo s soljo in poprom. Rožmarin nasekljamo ter ga zmešamo z gorčico ter nato z njim premažemo zarebrnice. V pekač narežemo rdečo čebulo, ki jo solimo, na čebulo pa postavimo zarebrnice ter jih prelijemo z vrelim oljem. Vse skupaj pečemo v pečici 20−25 minut na 180 °C.

 

KOLERABIN PIRE

 

SESTAVINE:

  • 35 dag kolerabe,
  • 2 velika krompirja,
  • sol in poper,
  • muškatni orešček,
  • jogurt,
  • 6 dag masla.

 

POSTOPEK:

Kolerabo in krompir skuhamo v slanem kropu ter ju pretlačimo. Pireju dodamo jogurt, maslo in muškatni orešček ter ga začinimo.

 

ROMANESCO CVETAČA

 

SESTAVINE:

  • 20 dag romanesco cvetače,
  • jušna osnova,
  • 2 dcl mleka,
  • sol.

 

POSTOPEK:

Jušno osnovo in mleko zavremo ter jima dodamo romanesco cvetačo. Vse skupaj kuhamo 5 minut, da je še čvrsta. Po želji lahko cvetačo še solimo.