Količina Sestavine
POTREBUJEMO 
4 manjše pore prerezane po dolgem 
sok  1 limone 
4 jedilne žlice  vinskega kisa 
2 jedilni žlici  gorčice s semeni 
1 jedilna žlica  navadne gorčice 
2 jedilni žlici  agavinega sirupa (ali medu, javorjevega sirupa...) 
malo  soli 
malo  popra 
malo  olivnega olja 
1 pest  nasekljanega peteršilja 
narezani trdo kuhani jajci 
1 pest  prepraženih pinjol 

 

 

Delo:

V slano vrelo vodo z limoninim sokom damo prerezane in očiščene pore ter jih kratko prevremo (približno 5 minut). Pretresemo jih iz vode v cedilo in jih prelijemo z ledeno mrzlo vodo ter jih dobro odcedimo.

 

Med tem z metlico močno zmešamo kis, obe gorčici, sol, poper. Počasi med stepanjem dodajamo olje tako dolgo, da dobimo zgoščen preliv.

 

Na primeren krožnik položimo por, prelijemo s prelivom in posujemo z nasekljanim peteršiljem, jajci in pinjolami. Postrežemo z opečenimi kruhki.

 

V kolikor jed postrežemo kot hladni bife (brez pribora) na kruhkih, por pred tem narežemo na primerno velike kose za grizenje (Kuhan ima trše niti).

 

Družba vesela zvedavo sprašuje se kako, da navaden por tako okusen je lahko!