Količina Sestavine
POTREBUJEMO 
60 g ovsenih kosmičev
30 g nastrganega kokosa
1 zrela banana
1 korenček
1 jajce
pest pest narezanih lešnikov in semen
žlica lešnikovega masla
  suhe višnje
  cimet, ščep soli, žlica rožiča, žlička vlaknin trpotca
  grški jogurt za postrežbo, sveže maline
Preliv: lešnikovo maslo (sestavine: zmleti lešniki)

 

 

Naribamo korenček, pretlačimo banano in dodamo preostale sestavine, razporedimo na pekač in pečemo 15 minut na 200 °C (če bi imeli čas, pečemo pol ure na 160 °C). Ploščice lahko pojemo že surove, brez pečenja (če izpustimo jajce). Ploščice prelijemo z lešnikovim maslom.

Za uravnotežen obrok postrežemo z grškim jogurtom in svežimi malinami.

*Količine so okvirne, prilagajamo po okusu, glede na število jedcev in na to, kaj od sestavin imamo. Tako lahko npr. lešnike nadomestite z mandlji ali drugimi oreščki, ovsene kosmiče s pirinimi, ječmenovimi, korenček z zeleno bučko, višnje z brusnicami ali rozinami. Če niste ljubitelji kokosa, ga nadomestite z enako količino kosmičev ali mletih oreščkov. Jajce lahko izpustite, a na ta račun se zniža količina beljakovin. Če izberemo brez glutenske ovsene kosmiče so ploščice primerne tudi za tiste, ki jim gluten povzroča težave.

V tem receptu je uporabljen rožič, zmlet v fini prah in ne običajna rožičeva moka. Lahko dodate vanilijo, kakav v prahu namesto rožiča. Uporabila sem nepražene domače lešnike, da ostanejo kar najbolje prebavljivi.