Količina Sestavine
POTREBUJEMO 
večje kuhane krompirje 
2 manjša pora 
4 velike pesti  narezanih očiščenih lisičk (tudi zamrznjenih)
1 pest  nasekljanega peteršilja 
2 stroka  česna 
2 jedilni žlici  kisle smetane 
jajce
po okusu  sol
po okusu  poper
malo  olivnega olja 
malo  naribanega parmezana 

 

 

Na olivnem olju na hitro prepražimo na kolobarje narezan por, dodamo lisičke, sol, poper in dušimo približno 10 minut. Ko voda izhlapi, dodamo nasekljan česen in peteršilj ter na kratko pokuhamo.

 

Kuhane krompirje (ne preveč!) prerežemo na pol in delno izdolbemo sredico.

 

Izdolbeno sredico krompirjev, jajce, kislo smetano ter pripravljeno porovo zmes dobro zmešamo. Po želji še dodatno ustrezno začinimo. Z mešanico napolnimo krompirjeve čolničke, posujemo z naribanim parmezanom in spečemo do zlatega na 200°C.

 

V tej zgodbi por lisički roko poda in pokaže da le dva, ki se res ljubita, pretanjene okuse drug iz drugega lahko izvabita!