Sestavine:

- 22 dag kostanja (kuhan in olupljen), 

- 12 dag slanine, 

- 10 dag pora (samo beli del), 

- 4 dag masla, 

- 1 dcl smetane za kuhanje, 

- sol in poper, 

- muškatni orešček, 

- 25 dag krompirja, 

- 2 kosa kruha (pečene kockice), 

- strok česna, 

- svež peteršilj, 

- 4 dcl jušne osnove.

 

Postopek:

na ponvi popražimo slanino in jo poberemo iz ponve ter jo damo "na stran". Na preostali maščobi popražimo beli del pora, kostanje in strok česna. Vse skupaj zalijemo z jušno osnovo in dodamo še krompir ter vse skupaj skuhamo do mehkega. Juho začinimo in ji dodamo sladko smetano. S paličnim mešalnikom jo zmiksamo v gladko kremno juho. V juho dodamo popražene kocke slanine in popečene kruhove kocke ter svež peteršilj.