Sestavine: 

- 1 jabolko, 

- sok 4 mandarin, 

- 20 dag blanširanega olupljenega kostanja, 

- 1 žlica čokolade v prahu, 

- 6 dag masla, 

- 0,3 dcl ruma, 

- cimet, 

- 12 dag sladkorja, 

- 2 dcl sladke smetane za stepanje (živalskega izvora),

- 2 dcl mleka, 

- vanilijev strok. 

 

Postopek:
V mleku zavremo kostanj, ki mu dodamo vanilijev strok in žlico sladkorja. Posebej stepemo sladko smetano, ki ji dodamo žlico čokolade v prahu in rum. Zmesi dodamo preostali sladkor. S paličnim mešalnikom kuhane kostanje zmiksamo v gladko zmes, ki jo deloma ohladimo. Ko je zmes ohlajena, masi počasi dodajamo smetano z rumom in čokolado, vse skupaj rahlo mešamo, da dobimo enakomerno homogeno maso. Maso nato nadevamo v vrečko za brizganje in jo postavimo v hladilnik. Na maslu popražimo olupljena jabolka, ki smo jim dodali malo cimeta. Sok mandarin reduciramo toliko časa, da dobimo sirup. Na pult položimo kozarce, v katere damo najprej malo praženih jabolk, nato na jabolka nabrizgamo kostanjevo kremo, ki jo prelijemo z omako iz mandarin. Vse skupaj še malo okrasimo.