SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

1 kg korenja

janeževa zvezda

kurkuma

burbonska vanilja

sladkor

bučna semena

baslo

 

PRIPRAVA:

Krema:

Korenje skuhamo skupaj z janeževo zvezdo, kurkumo in burbonsko vaniljo. Ko je korenje mehko, ga odcedimo in, da ohranimo lepo oranžno barvo, potopimo v ledeno vodo. Vodo, v kateri smo kuhali korenje, prihranimo. Preden korenje pretlačimo, iz njega vzamemo janeževo zvezdo. Korenje zmiksamo v gladko zmes. Če se nam zdi, da je krema pregosta, jo razredčimo z vodo, v kateri smo kuhali korenje.

Kremo damo v dozo pod pritiskom, ki jo načeloma uporabljamo za stepeno smetano. Kremo poljubno nabrizgamo v kozarce.

 

Karamelizirana bučna semena:

Na maslu prepražimo bučna semena. Ko so lepo hrustljava, jih položimo na papirnato servieto, da se odcedi maščoba. Na maslu karameliziramo sladkor in ga prelijemo čez bučna semena. Ko se karamela strdi vse skupaj zmiksamo v močnem mešalniku. Bučni prah potrosimo po korenčkovi kremi.

NASVET: Karameliziran prah, lahko delamo s katerimikoli oreščki.