So solate hit poletnih dni, a jeseni še bolj potrebne so nam njene skrite moči.

 

Potrebujemo:

  • pol kg očiščenega korenčka (debelejšega lahko po dolgem narežemo na manjše kose)
  • 2 žlici limonine marmelade/pulpe (lahko uporabite tudi pomarančno)
  • 1 žlica medu
  • 1 mala žlička sveže naribanega ingverja (po želji)
  • 0,5 dl sezamovega olja (lahko tudi olivno)
  • sol, poper, timijan
  • kuhana kvinoja (po želji lahko prosena kaša…..)
  • dve pesti mlade špinače (rukole….)
  • feta sir (po želji)
  • semena sezama za posutje
  • malo balzamične kreme

 

Če se jeseni bojimo zimskega mraza okoli srca, odprimo srce za vse ljudi, saj ljubezen ogreje še tako poledenele poti.

 

Kuhamo:

Korenček skuhamo toliko, da je še malo trd in ga damo na stran. Posebej zmešamo marmelado, med , ingver, olje, sol, poper in timijan. V kozico damo malo olja in nanj stresemo kuhan korenček, ki ga prelijemo s pripravljeno mešanico. Vremo toliko časa, da tekočina povre in se korenček prične svetiti. Vmes večkrat pretresemo.

Na krožnik naložimo kuhano in začinjeno kvinojo (sol, poper olivno olje, limonin sok), ki smo ji primešali mlado špinačo. Na vrh položimo glaziran korenček, posujemo z zdrobljenim sirom in s semeni sezama ter rahlo pokapljamo z balzamično kremo (po želji).