KVINOJA Z ZELENJAVO IN TOFUJEM

Sestavine:

- ½ narezanega koromača

- 1 narezan korenček

- 1 majhna skodelica graha

- ½ manjšega pora, narezanega na kolobarje

- nekaj vejic peteršilja za potresanje

- 1 strok česna

- provansalske začimbe

- oljčno olje

- himalajska sol

- ½ skodelice kvinoje

- 1 velika skleda zelene solate

 

Na olju podušimo por in preostalo zelenjavo ter dodamo narezan česen, provansalske začimbe in malce himalajske soli. Po potrebi med kuhanjem zalijemo z vodo. Zelenjavo nehamo dušiti, ko je še hrustljava. Posebej skuhamo kvinojo in jo kuhano primešamo k zelenjavi. Potresemo s sveže narezanim peteršiljem. Zraven lahko serviramo popečen tofu.

 

AVOKADOV SENDVIČ

Sestavine:

- graham kruh

- avokado

- paradižnik

- mikro zelenjava ali kalčki

- bazilika

- limeta

- oljčno olje

 

Vse sestavine zložimo na kruh in pokapamo z oljčnim oljem in limetinim sokom.

 

MARINIRANA TUNA

Sestavine:

- tuna

- bučke 

- korenje

- paprika

- limeta

- pomaranča

- sojina omaka

- oljčno olje

 

Tuno narežemo na kvadratke (3x3 cm). V posodi naredimo marinado iz oljčnega olja, sojine omake in pomaranče. Koščke tune položimo do polovice in jih mariniramo cca.3 minute. Zelenjavo narežemo na tanke trakove in jih mariniramo limoninim in pomarančnim sokom. Serviramo na podolgovat krožnik. Dodamo še mikro zelišča in sveže trobentice.

 

LOSOS S POPEČENO RDEČO PESO IN TOFUJEM

Sestavine:

- losos

- rdeča pesa

- tofu

- pinjole

- oljčno olje

 

Lososa zlatorjavo popečemo z obeh strani. Rahlo posolimo. Prav tako popečemo tofu in na kolobarje narezano kuhano rdečo peso. Serviramo na krožnik, prelijemo z sojino omako in okrasimo po želji.

 

ZMEDENA SOLATA

Sestavine:

- avokado

- zelena solata

- paradižnik

- redkvica

- radič

- koromač

- orehi

- pinjole

- mikro zelišča

 

Zelenjavo narežemo in sestavimo v krožnik. Radič in koromač popečemo na oljčnem olju. Potrosimo z orehi in pinjolami. Pokapamo z oljčnim oljem in limeto. Okrasimo s kalčki ali mikro zelišči.

 

REGRATOV ČAJ

Sestavine:

- 0,5L vode

- 60g svežega regrata

 

Segrejemo vodo in dodamo sveže nabran regrat. Pijemo ga čez cel dan. Po želji ga lahko sladkamo z javorjevim ali agavinim sirupom.