Na blazinici tej sladka jagoda spi, ki vam polepša zaljubljene dni.

 

Potrebujemo:

-         nekaj okroglih pol riževega papirja za zavitke (trgovine z azijsko prehrano)

-         nekaj žlic jagodnega preliva (glej zgornji recept)

-         100 g čokolade z visokim deležem kakava

-         2 žlici olivnega olja

-         malo vode

Krema:

-         250 g mascarpone sira

-         200 g kisle smetane

-         2 žlici sladkorja v prahu (ali ustreznega sladila po želji)

-         1 utrjevalec smetane (po želji)

-         sok ene limone

Okras:

-         lističi mete

 

Pripravljamo:

Iz sestavin za kremo z mešalnikom zmešamo vse sestavine (dokler se ne začne gostiti, vsaj nekaj minut)  vmes dodamo utrjevalec smetane. Shranimo v hladilniku.

Večjo posodo napolnimo s toplo vodo. Riževo polo namočimo za 30 sekund v vodi  in jo položimo na vlažno površino deske. Kremo, ki smo jo dali v dresirno vrečko, nanesemo na sredino kroga v obliki kvadrata. V sredino kvadrata naložimo jagodni preliv in pazimo, da nam ne izreka. Zapognemo dva robova kroga in nato zvijemo zvitek kot za sarmo.

Nad paro stopimo čokolado, ki smo ji dali malo oljčnega olja in vode tako, da dobimo gost preliv.

Na krožnik serviramo po dva zavitka, prelijemo z jagodnim prelivom in ponudimo zraven malo tople čokolade kot omako. Okrasimo z lističi mete.

Zaljubljeni dnevi nikoli ne minejo, če skupaj gledata dva, ne le nase, ampak drug na drugega.