Če je poleti pot dolga in vroče hudo, slani zavitki sol nadomestijó.

Potrebujemo:

-         250 g ostre moke

-         150 g masla (lahko kokosovo maslo)

-         200 g kremnega sira

-         žlička vinskega kamna (lahko izpustite)

-         3 žlice limoninega soka (lahko izpustite)

-         sol

Nadev:

-         200 g zrnate skute

-         3 žlice kisle smetane

-         70 g drobno nasekljane rukole

-         1 jajce

-         sol

-         4 žlice sezamovega olja (lahko izpustite)

-         chia semena za zgostitev (po potrebi, lahko izpustite)

 

Kuhamo:

V električnem mešalniku na hitro zmešamo vse sestavine, dokler ne dobimo kepe testa. Rahlo jo premesimo z roko in damo v hladilnik za 20 minut. Lahko delamo brez mešalnika tako, da najprej zmešamo sestavine, da dobimo grobo grudasto zmes, ki jo z rokami na hitro na pultu vmesimo v testo in enako damo v hladilnik.

Medtem zmešamo vse sestavine za nadev v precej gosto zmes. Če je preredek, lahko dodamo 2 žlici chia semen ali drobtine.

Kepo testa razdelimo na pol in vsako polovico razvaljamo v čim lepši krog, ki ga enakomerno razrežemo na 8 trikotnikov. Na širši del vsakega trikotnika položimo žličko nadeva, robova zavihamo (da nadev ne bo uhajal) in zvijemo kot rogljiček ter položimo na pekač s peki papirjem. Pečemo na 200°C približno 20 minut.

Pred pečenjem po želji lahko premažemo s stepenim jajcem in posujemo s semeni sezama.

So dolge in zavite lahko poti in mnogokrat vse brezupno se zdi, a volja velika je ta, ki pripelje do cilja nas iskanega.