Ko zunaj brije veter in sneži, vroča juha topel dom še toplejši naredi.

 

Potrebujemo

  • 1,5 litra vrele vode v kateri lahko razpustimo zelenjavno jušno bio kocko
  • 3 pesti res zelo drobno – »julienne« narezane zelenjave: korenček, paprika, stebelna zelena, ingver, ohrovt, por….po okusu
  • nekaj žlic sezamovega ali olivnega olja
  • 2 stroka česna (cela)
  • nasekljan majhen čili ali hariso v prahu oz. pasto (po okusu)
  • 1 dl paradižnikove omake
  • 0,5dl sojine omake
  • 1 žlica arašidovega masla, lahko izpustite
  • 2 žlici jedilnega kvasa, lahko izpustite
  • sok pol limete
  • instant rezanci (po okusu)
  • sol
  • poper
  • mlada čebula
  • po želji koščki kuhanega piščančjega fileja

 

Kuhamo

V večjo posodo naložimo vso zelenjavo in instant rezance. V lončku segrejemo olje in dodamo česen, sojino omako, čili, arašidovo maslo, sol poper ter  sok limete. Dodamo k zelenjavi. Če želimo lahko na tem mestu dodamo še kuhan piščančji file in jedilni kvas. Vse dobro premešamo.

Preko vsega prelijemo vrelo vodo oz. jušno osnovo, dobro premešamo, pokrijemo in pustimo stati vsaj pet minut.

Serviramo z mehko kuhanim jajcem potreseno  s semeni sezama in koščki mlade čebule.

Če nobena juha se ne poje tako vroča kot se skuha, se zdi, da je vedno vredno hitro umiriti vroče strasti.