Vroče rdeče poletne dni, naj zelena juha ohladi.

 

Potrebujemo:

-         120 g rukole

-         malo sojine omake

-         150 g olupljenih repkov kozic

-         olivno olje

-         sok limone

-         3 stroke česna

-         sezamovo olje (lahko olivno)

-         2 žlice škrobne moke

-         1 dl belega vina

-         2 dl kisle smetane

-         nasekljan peteršilj

-         mleti poper, sol

 

Kuhamo:

Repke kozic mariniramo v mešanici sojine omake, limoninega soka in olja sezama približno 10 minut.

Med tem na olivnem olju na hitro podušimo oprano rukolo, dodamo sok limone in s paličnim mešalnikom vse spiriramo. Damo na stran.

Na olivnem olju na hitro podušimo česen in dodamo kozice ter nasekljan peteršilj. Kratko podušimo in dodamo škrobno moko, na kratko popražimo in zalijemo z vinom. Dodamo vodo, spirirano rukolo in ustrezno začinimo s soljo in poprom. Vremo na majhnem ognju 5 minut, nato vmešamo še kislo smetano in kratko prevremo.

Je poleti vroče zaljubljena glava lahko slepa močnó, a barve jeseni ji uvid povrnejo.