Gobova pašteta s svežim origanom, recept Lojzeta Čopa
Zraven paše polnozrnat kruh
kuhajte z nami • 06.09.2017

SESTAVINE:
- 8 dag pora,
- strok česna,
- peteršilj,
- 30 dag mešanih gob,
- sol,
- poper,
- maslo,
- 12 dag topljenega sira
- polnozrnat kruh,
- rukola,
- svež origano,
- kisle/vložene štorovke,
- češnjev paradižnik,
- prah suhih jurčkov.
PRIPRAVA:
Na stopljenem maslu popražimo por, nato dodamo česen, da zadiši. Dodamo gobe in jih pražimo 5 minut, nato jih solimo, popopramo ter dodamo prah suhih jurčkov. Popražene sestavine stresemo v mešalnik ali Thermomix, jim dodamo še topljen sir, zatem pa vse skupaj zmeljemo v namaz. Na ponvi popečemo kruh. Na krožnik položimo rukolo in dodamo pečen kruh. Pašteto serviramo v šalčki, ki jo postavimo zraven na krožnik. Na rukolo položimo še vložene štorovke in češnjev paradižnik.