Količina Sestavine
POTREBUJEMO 
1 kg dobrega zrelega eko paradižnika
3 stroke česna
1 konček stebelne zelene
1  rdeča čebula
2 izdolbeni in olupljeni kumari ali ena večja
nekaj lističev mete
2 dl najboljšega ekstra deviškega olja
3 žlice rdečega vinskega kisa
  sol, poper - po okusu
kanček čilijeve omake po želji
NADEV:  
  na kocke narezana rdeča in rumena sveža paprika
  na kocke narezana stebelna zelena
  na kocke narezana rdeča čebula
  na kocke narezana kumara
  nasekljani mandlji

 

Paradižnike narežemo na manjše kose in jih v mešalniku, v katerega smo dodali 2dl vode, ali s paličnim mešalnikom spiriramo. Lahko jih tudi olupimo. Dodamo strt česen, kis, oljčno olje, sol in poper in ostalo zelenjavo ter ponovno spiriramo.

Juho damo v hladilnik vsaj za pol ure.

Med tem sveže paprike vseh barv, stebelno zeleno, čebulo in kumare narežemo na manjše kocke. Vmešamo jih v hladno juho, del pa si prihranimo za posutje. Prelijemo z malce oljčnega olja in okrasimo z listom kumare in nasekljanimi mandlji ali po želji.

Vroči zvoki flamenka ritme izvabljajo srčno, tako zapleše lahko vsak, ki čuti svoj korak.