SESTAVINE:

10 dag polente

1 dl oljčnega olja

1 večji šop jušne zelenjave

1 buča hokaido

pol dl sladke smetane

Sol, muškatni orešček, mleta kumina

Za dekoracijo:

nekaj rezin starega kruha

pest kuhanih kostanjev

pest koščkov pečene buče

 

PRIPRAVA:

  1. V slani vodi skuhamo jušno zelenjavo.
  2.  V drugi visoki posodi na oljčnem olju popražimo por in čebulo ter dodamo na kocke narezano bučo, začinimo in dušimo nekaj minut.
  3. Zalijemo z vodo, solimo in kuhamo, da se buča zmehča ter pretlačimo s paličnim mešalnikom.
  4. Na oljčnem olju, v tretji posodi, popražimo koruzni zdrob.
  5. Zalijemo z zelenjavno juho, kjer smo skuhali jušno zelenjavo (le to lahko spasirano dodamo bučni juhi), da nastane mehka koruzna juha.
  6. Na krožnik najprej nalijemo polento in počakamo minuto, da se strdi.
  7. Koščke kruha, pokapljane z oljčnim oljem, popečemo v pečici.
  8. Prav tako opečemo v pečici koščke buče, ki smo jo natrli s soljo in muškatnim oreščkom.
  9. Zraven ponudimo drobljene kuhane ali pečene kostanje.
  10. Na polento nalijemo bučno juho, takoj posujemo s prilogami in ponudimo toplo.