Crème brûlée z jogurtom
Recept Boštjana Palčiča
kuhajte z nami • 06.12.2017
SESTAVINE:
500 g suhega sadja (slive, jabolka, hruške…itn)
10 g pistacij
10 g lešnikov
10 g orehov
4 žlice medu
2 dcl grškega jogurta
klinčki v prahu
cimet
karamelni sladkor z vaniljo
PRIPRAVA:
Suho sadje, katerega smo predhodno namočili v mešanico ruma in vode in dodali cimet in klinčke, položimo v posodice. Pistacije, lešnike in orehe na maslu na hitro prepražimo in jih nato v sekljalniku na hitro zdrobimo. Vse skupaj položimo na suho sadje in prelijemo z medom. Na vrhu dodamo še grški jogurt in vse skupaj postavimo za cca.20.minut v zamrzovalno skrinjo. Pred serviranjem jih posujemo s karamelnim sladkorjem z vaniljo in z grelnikom segrevamo dokler sladkor ne karamelizira. Tu moramo biti še posebej previdni, da sladkorja ne zažgemo.