Količina Sestavine
POTREBUJEMO 
1 majhna glava brokolija
1 glava koromača
2-3 stroke česna
1 srednja čebula
5 listov ohrovta
  maslo za praženje
  sol, poper, poljubne začimbe
3 skodelice vode ali zelenjavne jušne osnove
2 žlici limoninega soka

 

 

Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija. Koromač in brokoli narežemo na manjše kose, položimo na peki papir, posolimo in pečemo približno 30 minut. Vmes večkrat obrnemo. Zadnjih deset minut dodamo še liste ohrovta. V ponvi stopimo malo masla, dodamo sesekljano čebulo in pražimo približno 5 min. Dodamo še nasekljan česen in pražimo še 2 minuti. Dodamo popečen koromač in brokoli, zelenjavno osnovo (ali vodo), limonin sok in segrejemo do vrenja. Pustimo, da rahlo vre približno 10 minut. Zmiksamo s paličnim mešalnikom.  Posolimo, popopramo in začinimo po okusu.