Sestavine: 

  • 2 banani
  • 100 gramov čokolade
  • 80-100 gramov masla
  • 8 čokoladnih kapljic za oči
  • 4 rozine za usta
  • 4 palčke
  • 2 žlici limoninega soka

Postopek: 

1. Banani razpolovimo. Vse štiri dele pokapamo z limoninim sokom, nabodemo na palčke in položimo v skrinjo, da se dobro ohladijo in se bo čokolada hitreje strdila.

2. V posodi na najnižji temperaturi stopimo maslo. Dodamo mu nadrobljeno čokolado. Dobiti moramo redko zmes, da bomo banane lahko lepo oblili. Če zmes ni redka, dodajte še malo masla.

3. Pripravimo si stiropor, kamor bomo banane zapičili.

Hladne banane vzamemo iz skrinje in ji z žlico premažemo s stopljeno čokolado. Sloj mora biti dovolj debel, da se ne bo videlo, ko se bo banana čez čas nežno obarvala. Če niste prepričani, da je bil vaš sloj dovolj debel, jih ohladite in nanesite še en sloj čokolade.

4. Tako pripravljene zapičimo v stiropor in jih položimo v hladen prostor, da se čokolada malce strdi – ne preveč, saj moramo banane še okrasiti.

5. Ko je čokolada vsaj približno na mestu in ne drsi več po banani, ji dodamo oči iz čokoladnih kapljic in usta iz rozin. Banane do konca ohladimo in postrežemo.

 

Zdrava, nesramno preprosta, slastna in zabavna sladica za noč čarovnic. Najmlajšim bo gotovo všeč, vam pa ne bo vzela skoraj nobenega časa. {C}{C}{C}{C}