Sestavine:

- 1 žlica listov rožmarina (posušenega)
- 1 žlica (10g) čebeljega voska
- 2 žlici (20g) kokosovega masla
- 1 žlica olivnega olja
- 10 kaplic eteričnega olja rožmarina

Priprava:
Pripravimo vodno kopel (v večji lonec damo vodo in jo stalno segrevamo, da ostane vroča). V vodo damo manjšo posodo, v katero dodamo kokosovo maslo in olivno olje ter zdrobljen rožmarin. Segrevamo nekaj minut med mešanjem, nato zmes preko gaze precedimo v novo manjšo posodo, jo segrejemo na vodni kopeli in v oljno zmes dodamo čebelji vosek ter mešamo, dokler se ne raztali. Odstranimo iz kopeli, vmešamo še eterično olje rožmarina in vlijemo v posodice. Postavimo v hladilnik, dokler se balzam ne strdi. Shranjen v hladilniku je uporaben eno leto. Pred uporabo ga postavimo na sobno temperaturo za nekaj minut, da se zmehča.